På mitt sätt

Att leva med ADHD, fakta, erfarenheter och drömmar

Drömmen om att bo på en fyr

Så länge jag kan minnas har jag drömt om att få bo i en fyr på en karg ö. Jag drömmer om att stå och titta ut över havet när vågarna slår in över klipporna. Jag drömmer om att stå på klipporna medan stormen sliter i håret och regnet piskar i ansiktet. Jag drömmer om att få frysa och sedan gå hem och sätta mig framför en brasa och värma mig.

När jag drömmer om min fyr tänker jag att åska och blixtar drar in över min lilla ö och jag står inne i fyren och njuter av skådespelet ute. Jag gillar oväder, det finns en enorm och tilldragande kraft i dem. Ibland tänker jag att ovädren är lite som jag. De drar fram med full kraft och sedan blir det lugnt. Jag gillar det.

Jag tänker mig långa ensamma vintrar då jag är ganska isolerad. Långa mörka månader då jag läser böcker, handarbetar, bakar och tar dagen som den kommer. Särskilt mycket pengar har jag inte och inte heller mycket saker. Somrarna ser annorlunda ut. På sommaren skulle jag vara ute mest hela tiden och jag skulle åka in till fastlandet och handla, gå på restaurant och umgås med vänner.

Såklart kommer jag att känna mig ensam. Många gånger för ensam. Längtan efter min familj skulle alltid finnas där. Antagligen skulle inte fyren kännas så underbar om jag väl bodde där men den står för lugn och ro. Havet har en lugnande inverkan på mig. Vågornas rörelser och blicken bort i horisonten gör att min hyperaktiva hjärna och lika hyperaktiva kropp får vila.

Varför fortsätter jag så envist att längta efter denna plats som jag inte ens varit på? Varför söker jag isolering och karghet? Ibland tänker jag att det är lite sorgligt. 

De senaste månaderna har jag funderat på hur jag på något sätt kan förverkliga min dröm och det utan att bo på en fyr. Jag tror det finns en plats för mig och jag har en plan.

29 May 2018