På mitt sätt

Att leva med ADHD, fakta, erfarenheter och drömmar

Livet känns som ett skådespel

Så många gånger under åren har jag frågat mig själv varför jag upplever att mitt liv är ett skådespel. Jag säger rätt saker, jag gör rätt saker, jag lever rätt och har varit framgångsrik. Åtminstone om jag får tycka själv. Såklart är jag inte är en ”Svensson” men tycker ändå att min utsida är rätt normal.

Det som rör sig på insidan ser helt annorlunda ut. Ibland är det kav lugnt och andra gånger är det storm. Ofta befinner jag mig i stormen och längtar efter lugnet och när jag befinner mig i lugnet längtar jag efter stormen. Min närvaro i stunden kan vara absolut total och andra gånger är jag någon helt annanstans.

Att känna att jag hittat min plats på jorden verkar inte gå, för min plats finns kanske inte. Inte som en speciell plats i alla fall. Kanske är min plats på jorden hos människorna jag älskar och att vara i naturen. Kanske är det meningen att jag ska vara en vandrare, mer i samklang med naturen än den moderna människan.

Jag har lagt ner mycket möda på att förstå andra människor och tycker att jag lärt mig mycket, väldigt mycket till och med. Ändå, förstår jag inte. Kanske för att jag själv är så annorlunda. Vi funkar inte likadant.

Jag tävlar, jag konkurrerar, jag skapar, kalkylerar risker, jag rör mig konstant medan jag drömmer om att slippa det. När jag slipper det längtar till jag någon annan plats eller efter lite stimulans.

Jag undrar hur det går till när människor är nöjda med vardagen när jag själv inte är det. Varför måste allt kunna bli lite bättre, gå lite fortare, vara lite snyggare eller annat? Ändå, är jag på något sätt nöjd. Livet är ju som det är och vad man gör det till. Om jag bara får vara som jag är, om jag bara slipper att spela ett spel så är jag nöjd. Vet ju att jag är en bra människa, en kompetent människa, en driven och kärleksfull människa.

Att gå genom livet och spela ett spel, att låtsas att man är någon annan än den man är, det är så jävla jobbigt. Det kräver så fruktansvärt mycket energi och det ger så mycket ångest. Jag vill bli accepterad som jag är. 

 

14 Aug 2018